zaterdag 29 december 2012

Wat is het gebaar voor spelende kinderen?


Brechje heeft haar eigen bedrijf "Baby- en Kindergebaar", waarmee ze ouders en mensen die met kleine kinderen werken leert hoe ze al in een vroeg stadium kunnen communiceren met kinderen.

Inmiddels werken er meerdere docenten voor Baby- en Kindergebaar en zijn er dus al heel wat kinderen die sneller kunnen communiceren dan je zou verwachten voor hun leeftijd. Dit is leuk voor de volwassenen, maar vooral fijn voor die kinderen. Zij kunnen zich al sneller uiten door middel van gebaren, waardoor ze minder snel gefrustreerd raken. En het schijnt zelfs dat deze kinderen het praten sneller oppikken.

Eerder dit jaar heb ik een keer foto's gemaakt van mijn eigen kinderen en die van Brechje, die lekker aan het gebaren waren, zie mijn blogpost van toen.
Inmiddels zijn daar hele mooie rolbanners van gemaakt, die Brechje gebruikt bij workshops en beurzen. En nu konden die mooi als achtergrond dienen!

Er is namelijk een nieuw spel ontwikkeld, het Gebarenspel. Met dank aan Studio Neeltje die een groot deel van de prachtige illustraties heeft gemaakt. Ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat het een heel leuk spel is om te spelen en dat kinderen van verschillende leeftijden het leuk vinden om mee te doen.

En dat gebeurde dus ook afgelopen maandag: Aafke (1 jaar), Lex (2 jaar), Mijntje (3 jaar) en Mads (4 jaar) speelden het spel onder leiding van Brechje en hadden samen (en natuurlijk ook los van elkaar ;-) ) dikke pret. En we boorden een hele nieuwe doelgroep aan in de vorm van onze kat Roel.
Heb je of werk je met kleine kinderen? Dan is dit spel een aanrader, zie hier de website.

Wil je informatie over kinder- of bedrijfsfotografie? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl.


woensdag 19 december 2012

Trouwfotografie: bruiloft Michelle en Daniel in Rotterdam


Ik ken Michelle van een cursus webdesign, die we jaren geleden volgden. Zij heeft webdesign inmiddels geïntegreerd in haar eigen bedrijf (en wat kan ik dus een hoop van haar leren!). We hielden contact en toen Daniel Michelle ten huwelijk had gevraagd, wist Michelle meteen dat ik de fotograaf moest worden. Wat een eer!

Nadat Daniel zijn elegante bruid Michelle thuis had 'ontmoet', reden we naar het centrum van Rotterdam. Michelle en Daniel hebben elkaar namelijk leren kennen in het Groothandelsgebouw, waar ze destijds allebei werkten. Wat een goed idee om daar de fotoshoot te houden! Er was een mooi leegstaand kantoor met fantastisch licht, waar ik wel de hele dag had kunnen blijven fotograferen.

Maar er ging natuurlijk ook getrouwd worden! Dus na nog wat foto's op het dakterras en broodjes bij hun thuis, kwamen we aan bij het stadhuis in Rotterdam.
Daar was het druk: 12-12-12 is natuurlijk een mooie datum om te trouwen. Wij mochten naar binnen na de twee heren die in limousine arriveerden en door al hun flamboyant geklede gasten naar binnen werden gedanst. Ik zag nog een Hindoestaans bruidspaar en na ons kwam een ouder echtpaar. Heerlijk om al die verscheidenheid te mogen aanschouwen.
Michelle en Daniel pasten er mooi tussen in hun stijlvolle, charmante trouwkleding.

In de grote trouwzaal stond een metershoge Kerstboom. Daniel mocht eerst de hele zaal door lopen, begeleid door hun lieve dochters Zoë en Anna. Daarna kwam Michelle aan de arm van haar vader binnen. De ambtenaar van de burgerlijke stand hield een mooie toespraak, die alle gasten een lach op het gezicht toverde. En natuurlijk zeiden ze JA! Dochters Anna en Zoë kregen ook ringen en mochten ook tekenen.

De rest van de trouwdag vond plaats in het NRC, het Nieuw Rotterdams Café. Een erg mooie locatie, waar de binnenkomst nog even 'gevierd' werd onder een flinke tak mistletoe. En waar de lekkere taart met trouwlogo werd aangesneden en er werd gefeliciteerd, gedronken, gegeten (walking diner) en gefeest.

Dit zal een dag zijn, die Michelle, Daniel, Anna en Zoë niet snel zullen vergeten. En ik hoop, dat als ze over een maand in Australië wonen, ze nog vaak met veel plezier terugkijken naar de foto's.

Michelle en Daniel, heel veel geluk en plezier met elkaar en voor nu nog even succes met het regelen van de reis!

Wil je informatie over trouwfotografie? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl.

vrijdag 7 december 2012

Newbornshoot: Baby Kate mag er zijn!


De baby's die ik fotografeer mogen er eigenlijk altijd zijn. Lieve, knappe, vertederende schatjes. Ik vind het elke keer weer bijzonder om ze zo snel na hun geboorte al te mogen ontmoeten.
Maar soms voel je dat hun aanwezigheid nog een beetje extra wordt gewaardeerd.

Toen de grote broer van Kate ruim drie jaar geleden werd geboren, werd zijn vader ernstig ziek. En zo zat zijn moeder met haar kleine baby'tje in het ziekenhuis te waken over haar man. Een hele zware kraamperiode dus.
Gelukkig kwam het allemaal goed; zijn vader werd weer helemaal beter. Hij symboliseerde dit overleven en zijn waardering voor het leven in twee tatoeages op zijn borst/schouder en buik.

En nu is het dus extra fijn dat baby Kate er is!
Vastbesloten om dit keer wel van de kraamperiode te gaan genieten - en toch wel wat traantjes wegpinkend omdat dit nieuwe leven alle herinneringen weer naar boven bracht - boekte de moeder van Kate een newbornshoot. Voor mij weer een hele eer om dit lieve gezin te mogen fotograferen.

De broer van Kate liet mij met energie voor tien zien hoe trots hij is op zijn zusje. En hoewel hij liever een tent bouwde van alle doeken die ik had meegenomen, lukte het hem om rustig met Kate op de foto te gaan. We konden haar zelfs nog even op zijn rug leggen.
En Kate sliep gewoon lekker door. Waarschijnlijk in de wetenschap dat het de rest van haar leven wel goed zit met bescherming en liefde.

Lieve Kate, grote broer en ouders, heel erg bedankt voor het vertrouwen! En ik wens jullie een mooi en vooral gezond leven met zijn vieren.

Wil je informatie over een newbornshoot? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl.