vrijdag 24 februari 2012

Fotosessie familie: 5 klein(e )kinderen, een vrolijke uitdaging!

Met Simone had ik afgesproken in diergaarde Blijdorp.
En niet alleen met Simone! Haar schoonouders waren namelijk 40 jaar getrouwd en hadden een fotosessie van hun kinderen en kleinkinderen cadeau gekregen. We waren dus met negen volwassenen en vijf kinderen.
En in die laatste groep lag mijn uitdaging voor vandaag.

Ik ben namelijk best wat gewend, met twee peutertjes thuis, ervaring in het onderwijs en natuurlijk ervaring met andere fotosessies. Maar niet eerder had ik vijf zulke jonge kinderen tegelijk gefotografeerd, in de leeftijd van 11 maanden tot 3,5 jaar.

Wat werd het een ontzettend leuke ochtend! Floris, Stijn, Ruben, Finn en Senna waren erg schattig en lief. En ze demonstreerden graag dat ze allemaal al konden lopen, zelfs de jongste! Dat gaf af en toe een heel gekrioel om iedereen een beetje bij elkaar te houden. Maar dat maakte niet uit, want het leverde juist die spontane foto-momenten, waar ik zo van houd.

Een paar keer probeerde ik de aandacht te trekken door een knuffel boven mijn camera tevoorschijn te toveren. Maar ik ontdekte al snel dat Stijn en Ruben hier niet van gediend waren. Snel weer opgeborgen dus. Een feesttoeter in mijn mond werkte beter (sorry, dieren...).
Iedereen werkte uiteindelijk goed mee, niemand maakte ruzie, niemand deed zich pijn, niemand knoeide op de mooie kleertjes en niemand viel in slaap.
Maar ik denk wel dat er daarna hele lange en diepe middagslaapjes zijn gehouden!

Lieve Senna, Finn, Ruben, Stijn en Floris, dankjulliewel voor jullie vertederende gezichtjes, ondeugende blikken en schattige waggel-loopjes.
En ouders; bedankt dat ik ze mocht fotograferen en dat ik mee mocht naar de dierentuin!


Heb je ook zo'n leuke uitdaging voor me? Neem dan contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten