vrijdag 6 januari 2012

Een nieuwe (door)start!

Welkom op mijn blog!


Ik hoop natuurlijk dat je hier kijkt omdat je het leuk vindt om mijn foto's te zien. Maar eerst een verhaal!
De laatste maanden ben ik me aan alle kanten enorm aan het ontwikkelen. Ik heb er (eindelijk!) voor gekozen ALLEEN nog maar fotografie te gaan doen. Ik ben al vijf jaar fotograaf en heb veel bruiloften, families, baby's en kinderen gefotografeerd - met ontzettend veel plezier!
Maar omdat ik zeker wilde zijn van inkomen nam ik alle opdrachten aan die ik kon krijgen. En zo ontwierp ik dus leerlingvolgsystemen, kinderrondleidingen, kaartjes, fotografie-workshops, enz. Ook met plezier.
Daardoor hield ik echter minder tijd over om datgene te doen, dat ik het allerleukst vind: fotograferen!!!

Sinds mijn beslissing heb ik enorm veel gelezen, gekeken, workshops en cursussen gevolgd. En ik ervaar iets heel nieuws! Een gevoel dat ik helemaal niet ken van eerder in mijn werkende leven. Bij andere vakgebieden begreep ik nooit waarom je 's avonds ook nog eens vakbladen zou gaan lezen. En nu ben ik niet meer te stoppen, ik ga maar door! Ik absorbeer alles over fotografie, de stijl die ik mooi vind, de aanpak van andere fotografen, enz. Ik ben er helemaal blij van. Inmiddels klap ik bijna uit elkaar van de inspiratie!

Ik heb zoveel ideeën dat ik bijna niet meer weet waar ik zal beginnen.

Bij mijn beslissing om alleen nog maar te fotograferen hoort een nieuwe naam. Mijn bedrijfsnaam was "De Foto | De Verrassing". "De Verrassing" dekt de lading absoluut niet meer en "De Foto" is te algemeen. Het moet persoonlijk zijn en bij mijn stijl passen.

Ik heb met verschillende mensen overlegd en er zijn vele gekke, leuke, creatieve ideeën voorbij gekomen.
Ik was enthousiast over de naam "Scherp Oog". Omdat ik er een scherp oog voor heb en hou van haarscherpe ogen op foto's. Deze naam werd geassocieerd met Hiawatha en zijn indianenvrienden. Dat wordt hem dus niet...
Vervolgens hoorde ik van andere fotografen dat ze hun goedlopende bedrijf achteraf liever hun eigen naam hadden gegeven; want dat is wat mensen onthouden en wat je verkoopt. Sommigen hadden de naam zelfs alsnog veranderd.
Dus, inderdaad: mijn naam wordt (tromgeroffel!): Marieke Zwartscholten fotografie!

Bij "Marieke Zwartscholten fotografie" hoort natuurlijk een nieuwe website, met foto's die allemaal passen bij mijn persoonlijke fotografiestijl. Ze zullen de reden worden dat bruidsparen, ouders en andere potentiële klanten mij kiezen. Een uitzoekwerk dus en een hele leuke, maar grote klus om de website opnieuw te gaan bouwen.

Ik wil er een blog bij gaan schrijven. Waarin ik steeds foto's laat zien van alle mooie, speciale of juist eenvoudige momenten in mijn eigen leven en in dat van anderen.
Mijn blog zal deel uit gaan maken van mijn nieuwe website, maar ik wilde nu niet langer meer wachten. Ik wil zo snel mogelijk mijn werk laten zien!
Daarom hier mijn allereerste verhaal! Met mijn allereerste 'blogfoto's'! En hoe kan ik beter beginnen dan met foto's van de allerliefste jongetjes op aarde?

Stap 1 van mijn nieuwe (door)start is genomen!
Voorlopig is mijn website www.mariekezwartscholten.nl natuurlijk nog online. Deze heb ik wel sterk vereenvoudigd, vanwege wat malware-problemen. Binnenkort meer over mijn nieuwe website!

8 opmerkingen:

 1. Lieve Marieke,
  Wat een enthousiast verhaal! En wat een goed begin van het nieuwe jaar. Ik wens je heel veel succes en plezier en heel veel nieuwe, mooie opdrachten.
  Ik weet inmiddels uit ervaring welke geweldige resultaten jij kunt leveren: volgende week hangen in onze woonkamer prachtige foto's van onze meiden. Dank daarvoor! De fotoshoot was, ondanks de kou (want buiten, in december), leuk, gezellig, ontspannen, professioneel en zonder fratsen.
  Aan iedereen die een mooie foto(reportage) wil laten maken: bel of mail Marieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Marieke,

  Leuk om je blog te lezen en wat een prachtige foto's van de jongens... Dat is toch wel duidelijk iets anders dan mijn familiekiekjes met mobiel. Zeker een dikke plus om eens professionele foto's te laten maken... Succes met je (door)start!

  Liefs,
  Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve mensen,

  Dankjulliewel voor jullie lieve, enthousiaste reacties!

  Liefs, Marieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Marieke, ik lees je blog en het enthousiasme spat van het scherm, hartverwarmend !
  Als ik aan jou denk is dat altijd met een warm gevoel. Een gevoel dat voortkomt uit dat wat jij met je inzet en je camera voor mij hebt betekend.
  Al was de aanleiding verdrietig het resultata van jouw werk was een troostmiddel. Nog altijd heeft "Het Boek" een prominente plaats in de kast.
  Nu, na vijf jaar zijn er andere, blije beelden bij gekomen. Beelden van een paar prachtige kleinkinderen.
  Ik wens je alle succes in je leven, zowel privé met Aartjan en de kinderen, als in je werk.

  Liefs, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Anneke,

  Dankjewel voor je mooie reactie.
  Heel fijn, dat mijn album een troostmiddel is geweest.
  En nog mooier dat er vrolijker beelden bij gekomen zijn.

  Liefs, Marieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Marieke,

  Wat leuk dat je een keuze gemaakt heb in je werk waar je zo blij van wordt.
  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe bedrijf.
  Wij hebben natuurlijk al mooie foto's van je ontvangen. Onze trots zijn de leuke foto's van ons gezin op canvas, die in de huiskamer hangen.
  Heel veel succes gewenst.

  Liefs, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Marieke,
  Je publicatie op je blog barst van enthousiasme. Zo ken ik je ook. Wanneer je echt voor iets gaat, dan ga je er ook ECHT voor. Ik heb al heel veel van je prachtige fotowerk gezien en laat mij graag verassen met je nieuwe ervaringen. Wellicht is deze reactie (van je pa) door anderen subjectief te noemen, maar ik weet absoluut zeker dat jouw perfectionisme ook in je foto's terug te zien is.
  Heel veel succes met je nieuw start.
  Liefs, Thon.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen