vrijdag 20 januari 2012

Newborn-fotografie: Nieuwsgierige Niels

Ik had de eer om Niels te mogen fotograferen toen hij 15 dagen oud was.
'Newborn-fotografie' dus, wat je doet als de baby ongeveer 5 tot 15 dagen oud is. Het voordeel is namelijk dat de baby dan nog weinig pukkeltjes heeft en vooral dat hij dan nog veel slaapt. Je kunt hem al slapende in de gewenste houding leggen of hem in die houding knuffelen tot hij slaapt.

Toen ik binnen kwam was Niels klaarwakker! Een prachtig jongetje dat nieuwsgierig de wereld in keek.
Zijn moeder Liselot deed hem lekker in bad en gaf hem een warm flesje. Het recept voor een heerlijke, diepe slaap.

Maar Niels bleef wakker! Soms sloot hij even zijn ogen, maar deed ze dan snel weer open om ons in de gaten te houden. De snelheid van zijn geboorte had blijkbaar al aangegeven hoe graag hij de wereld wilde gaan ontdekken! Het was duidelijk: hij zou niets missen.

En eigenlijk was dat alleen maar mooi; de glimmende ogen van Niels zijn zeer de moeite waard. En zijn denkrimpel deed mij de cliché-vraag stellen: "wat gaat er toch allemaal om in dat koppie?".

Lieve Niels, ik wens je heel veel geluk en plezier op je ontdekkingsreis!

Ben je zwanger en wil je meer informatie? Of wil je een cadeaubon voor een zwangere? Neem contact op via www.mariekezwartscholten.nl.

Marieke Zwartscholten.
Liselot, de moeder van Niels, heeft de volgende reactie gemaild op de fotosessie:

Tijdens de fotoshoot die je van onze Niels hebt gemaakt, was helemaal te merken dat je werk doet dat bij je past. Je had van te voren nagedacht over de verschillende poses en was daarbij flexibel om toch wat anders te bedenken als Niels het niet zag zitten. Je nam de tijd wat ik heel fijn vond bij zo'n pasgeborene. Het was de bedoeling dat Niels zou slapen, maar na een bad en een fles, bleef hij wakker en ook die foto's zijn net zo mooi geworden als een slapende Niels. Veel succes en mocht er een volgende keer komen, dan vraag ik je zeker weer!

1 opmerking: