donderdag 7 juni 2012

Dit trouwalbum komt uit mijn handen!


Ik had ooit een collega die tijdens vergaderingen haar nagels zat te vijlen. Ik ben het andere uiterste (als in... uh... dat ik niet vergader en niet mijn nagels zit te vijlen?). In ieder geval heb ik nog nooit een manicure-behandeling gehad, draag ik geen nagellak, doe ik huishouden zonder handschoenen, zijn onze trouwringen niet de duurste en vind ik korte nagels wel lekker praktisch. Handmodel zal ik dus nooit worden.
Maar iemand moest toch de bladzijden omslaan van mijn nieuwe trouwalbum?

Daar wilde ik namelijk een filmpje van maken. Ik heb een nieuw demo-album gemaakt om aan toekomstige bruidsparen te kunnen laten zien. Zo kunnen ze mijn werk en stijl zien, maar ook een mogelijkheid voor het trouwalbum.
En daar ben ik erg trots op! Voor een groot gedeelte heb ik foto's gebruikt van de bruiloft van Manon en Joris (kijk hier voor meer foto's); mooi om één verhaal te laten zien. Daarna nog bladzijden ('spreads') met foto's van andere bruiloften. 
Het is voor het eerst dat ik werk met deze albumleverancier en daar heb ik absoluut geen spijt van. Ten eerste is er heel veel mogelijk, ten tweede leveren ze erg mooi werk af.

Voor dit voorbeeldalbum heb ik gekozen voor hele dikke bladzijden; 2 mm dik! Dat geeft een zeer luxe uitstraling. Bovendien is het boek 'lay-flat'. Dat betekent dat twee bladzijdes naast elkaar in elkaar doorlopen. Je ziet dus alleen licht de vouw in het midden, maar de bladzijden 'golven' niet omhoog. Hierdoor lopen foto's strak door. Voor de omslag heb ik gekozen voor een crème-kleur en hierin heb ik mijn eigen naam laten drukken. Voor een echt trouwalbum zou dit natuurlijk de namen van het bruidspaar worden.

Ik ben heel benieuwd wat voor soort albums mijn toekomstige bruidsparen gaan bestellen! Het is tenslotte één van de weinige tastbare herinneringen, die je overhoudt aan de bruiloft. Een album dat hopelijk nog generaties lang meegaat!
Ik verheug me nu al op alle 'overhandig-momenten' die nog gaan komen; heerlijk om bruidsparen te verrassen met beelden van hun bruiloft. Zoals ze het zich zelf herinneren. En meer!

Hieronder kun je mijn demo-album zien. Let maar niet op mijn handen; het gaat om de foto's en het album!


Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een album of algemener, over mijn fotografie? Of wil je het voorbeeldalbum in het echt bewonderen? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl.


10 opmerkingen:

 1. ik volg je blog al een tijdje en wat is dit toch ook weer een plaatje. groetjes brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marieke,
  Wat een geweldig leuk filmpje!! Erg goed gedaan, de muziek past perfect (ook bij het ritme van het omslaan van de pagina's, knap) en illustreert de sfeer van de foto's erg mooi. En dat terwijl de foto's op zichzelf ook al prachtig zijn. Fantastisch visitekaartje.

  Hartelijke groet, Annet Talsma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief dat je reageert, Annet! En nog wel vol mooie complimenten, dankjewel.
   Groetjes, Marieke.

   Verwijderen
 3. Monique Timmer5 juli 2012 om 21:23

  Heel mooi Marieke! Het had van mij iets minder snel gemogen (ik toch altijd de neiging om de foto's te gaan bekijken), maar het ging om het album, niet om de foto's

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het compliment, Monique!
   Als je wilt, kun je de meeste foto's op je gemak bekijken op http://mariekezwartscholten.blogspot.nl/2012/04/trouwfotografie-bruiloft-manon-en-joris.html.

   Verwijderen
 4. Hey Marieke, beetje laat want zie dit nu pas, maar jeetje wat heb jij jezelf verbeterd zeg sinds je mijn workshop hebt gevolgd! Trots op jou harde werkster! Echt leuk! Groetjes Moniek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dubbel "dankje" dus! Voor je mooie compliment en natuurlijk voor alles wat ik van je geleerd heb!
   Groetjes, Marieke.

   Verwijderen