zaterdag 21 juli 2012

Trouwfotografie: bruiloft Madelon en Ab
Ik ken Madelon al best lang, maar we waren elkaar uit het oog verloren. Dus wat was het leuk toen ik haar tegenkwam, op de school waar zij juf was! We kregen daar een rondleiding, omdat we onze zoon daar wilden aanmelden. Helaas zou hij niet bij Madelon in de klas komen. Maar ik werd wel haar fotograaf!

Madelon ging namelijk trouwen met Ab. Een bijzondere bruiloft, want de plechtigheid vond 's avonds plaats! Er werd dan ook afgezien van het idee om in oktober te gaan trouwen. In juli is het natuurlijk veel langer licht. En meestal mooier weer...

De hele ochtend regende het en de voorspellingen waren niet best. We keken steeds hoopvol naar buiten, maar nee: het bleef donkergrijs. Gelukkig was het binnen zomer; iedereen keek uit naar de bruiloft en in hun slaapkamer kwam ik de vrolijke themakleur van die dag al in volle glorie tegen: roze!
Vol goede moed trok Madelon haar prachtige bruidsjurk aan, Ab stond inmiddels in zijn pak de Tour de France te kijken. Ze ontmoetten elkaar onder aan de trap.

Dit stel weet nuchter over te komen, zo was een aantal tradities al weggewuifd. Maar bij die ontmoeting stonden ze elkaar toch echt vol bewondering aan te gapen. Mooi.
Madelon nam haar boeketje met pioenrozen (in juli; dit weer heeft zijn voordelen!) in ontvangst en toen gebeurde het: de zon brak door!!! Snel vergaten we onze slecht weer-locaties en reden we naar de mooi weer-locaties.

We begonnen aan de Oude Maas, waar we uitzicht hadden op Hotel Ara, de locatie voor de avond. Daarna fotografeerden we bij de veerpont, waar pittoreske huisjes omheen stonden. Madelon gaat regelmatig met de veerpont naar de overkant en had deze week aan haar favoriete schipper gevraagd of hij vandaag toevallig zou werken: "Nee, dan werkt mijn broer." Wat een verrassing dus, toen het pontje kwam aanvaren en het toch 'Madelon's schipper' bleek te zijn, speciaal voor de gelegenheid in uniform gehesen.
Na een mooi boottochtje, vingen we toch nog even wat spetters op. Maakte niet uit; anders waren die mooie paraplu's voor niets geweest.

En wat was het prachtig, toen Ab en Madelon over hun eigen land stonden uit te kijken en de zon opnieuw doorbrak! Nog een paar foto's tussen de spruiten dus en toen naar Madelon's ouders. Daar mocht iedereen nog even genieten van de zon en de mooie tuin, die duidelijk werd bijgehouden door iemand met groene (of paarse?) vingers.

Voor de ceremonie maakten we nog een aantal groepsfoto's. Daarna vond de plechtigheid plaats. Madelon werd naar binnen begeleid door haar vader, die even het woord nam om zijn dochter vol vertrouwen over te dragen aan zijn nieuwe schoonzoon. Bijzonder!
De zaal zat vol, de kaarsjes brandden en zo rond 20.00u zeiden Madelon en Ab allebei "ja".

Daarna werd er natuurlijk uitgebreid gefeliciteerd. Hier kwam de themakleur roze helemaal tot leven, vooral in de verlichting. Op de achtergrond was een diavoorstelling te zien van de mooiste foto's van die middag. Ik kreeg veel enthousiaste reacties, waarbij de meest hartverwarmende kwam van de opa van Madelon: "Vanmiddag dacht ik: dat meisje doet maar wat met die camera, als dat maar goed komt... Maar nu neem ik het allemaal terug! Prachtig!!".
Het bruidspaar was wat nerveus over hun openingsdans, maar dat kwam helemaal goed. Daarna was het tijd voor heerlijke ontspanning tijdens het feest en nagenieten in de mooie bruidssuite.

Ab en Madelon, heel erg bedankt voor jullie vertrouwen en enthousiasme!

Wil je meer informatie over bruiloftsfotografie? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl.
 


4 opmerkingen:

 1. Super geworden!!! Wat zullen ze er blij mee zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Madelon Kleijwegt3 augustus 2012 om 11:13

  Lieve Marieke en Petrina,

  Wij zijn zeker héél blij met de foto's!!

  Liefs van Ab & Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn het mooie foto's geworden. Ook super leuk dat jullie naar een aantal locaties zijn geweest om foto's te maken.

  BeantwoordenVerwijderen