zaterdag 29 december 2012

Wat is het gebaar voor spelende kinderen?


Brechje heeft haar eigen bedrijf "Baby- en Kindergebaar", waarmee ze ouders en mensen die met kleine kinderen werken leert hoe ze al in een vroeg stadium kunnen communiceren met kinderen.

Inmiddels werken er meerdere docenten voor Baby- en Kindergebaar en zijn er dus al heel wat kinderen die sneller kunnen communiceren dan je zou verwachten voor hun leeftijd. Dit is leuk voor de volwassenen, maar vooral fijn voor die kinderen. Zij kunnen zich al sneller uiten door middel van gebaren, waardoor ze minder snel gefrustreerd raken. En het schijnt zelfs dat deze kinderen het praten sneller oppikken.

Eerder dit jaar heb ik een keer foto's gemaakt van mijn eigen kinderen en die van Brechje, die lekker aan het gebaren waren, zie mijn blogpost van toen.
Inmiddels zijn daar hele mooie rolbanners van gemaakt, die Brechje gebruikt bij workshops en beurzen. En nu konden die mooi als achtergrond dienen!

Er is namelijk een nieuw spel ontwikkeld, het Gebarenspel. Met dank aan Studio Neeltje die een groot deel van de prachtige illustraties heeft gemaakt. Ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat het een heel leuk spel is om te spelen en dat kinderen van verschillende leeftijden het leuk vinden om mee te doen.

En dat gebeurde dus ook afgelopen maandag: Aafke (1 jaar), Lex (2 jaar), Mijntje (3 jaar) en Mads (4 jaar) speelden het spel onder leiding van Brechje en hadden samen (en natuurlijk ook los van elkaar ;-) ) dikke pret. En we boorden een hele nieuwe doelgroep aan in de vorm van onze kat Roel.
Heb je of werk je met kleine kinderen? Dan is dit spel een aanrader, zie hier de website.

Wil je informatie over kinder- of bedrijfsfotografie? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl.Voor nu allemaal een fijne jaarwisseling!

www.mariekezwartscholten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten