vrijdag 3 augustus 2012

Newbornfotografie: baby Joep. Joepie!

Newbornfotografie is hot!

Tenminste, in Amerika. En in Nederland is het ook in opkomst: fotografie van baby's van 5 tot 15 dagen oud. Ze slapen dan nog lekker veel, vinden het vaak prima om ergens op of in gelegd te worden en als het maar flink warm is, zelfs zonder kleertjes.

En warm was het! Dat kon Mariëtte niet weten, toen ze me hartje winter vroeg of ik een newbornshoot van haar baby wilde maken, als hij eenmaal geboren zou zijn. 
Maar toen ik bij Mariëtte en Norbert aanbelde was er geen kachel nodig om het warm genoeg te krijgen.

Die warmte kwam ook van Mariëtte en Norbert, want wat zijn ze blij met Joep! Terecht: het is een ontzettend knap, lief mannetje.
Joep kreeg eerst nog even te drinken van zijn moeder, lag nog even lekker op de borst van zijn vader en dommelde af en toe een beetje in. Maar zoals je ziet was hij tussendoor erg wakker!

Dat maakt niet uit, want mijn manier van newborns fotograferen is niet helemaal zoals de Amerikanen dat bedacht hebben. Ze hoeven van mij niet per sé te slapen. Ik 'boetseer' minder met het kindje en ik neem meer mee van de omgeving en familie van de baby.

Ik wilde wel graag iets nieuws proberen: dagdromen. Hiervoor ben ik geïnspireerd door vrienden, die op die manier al 76 poses hebben gefotografeerd met hun eigen dochter en zelf geïnspireerd waren door Mila's Daydreams (klik hier of hier). 
Zo ontstond mijn eerste foto-met-een-titel, namelijk: "Joepie!":


Mariëtte, Norbert en Joep, heel erg bedankt voor jullie geduld, vertrouwen en warmte!

Ik kijk er naar uit om meer lieve baby's te fotograferen. Wie weet zelfs meer dagdromen!
Wil je meer informatie of heb je een creatief dagdroom-idee? Neem contact op via www.mariekezwartscholten.nl.1 opmerking: