donderdag 22 november 2012

Bouwvakkers, winkelend publiek en een kleuter: een zakelijke opdracht

Toen iemand van Corio mij vroeg of ik een winkelcentrum in Zoetermeer kon fotograferen, was mijn eerste gedachte: "Nee". Natuurlijk kan ik het wel en ik vind het zeker niet vervelend om te doen (niets zo geduldig als een gebouw), maar ik specialiseer me in mensenfotografie en dan moet je dus tegen bepaalde opdrachten "nee" zeggen, want anders specialiseer je je nergens in.

Maar gelukkig hield ik mijn antwoord even voor me en luisterde naar de toelichting. De vraag was namelijk sfeerfoto's, passend bij hun concept 'Favourite Meeting Places'. Er moesten 'Bob-de-Bouwer-foto's' komen van bouwvakkers aan het werk en na de opening van het winkelcentrum moesten er sfeerbeelden komen van de mensen in en om het winkelcentrum. Mensen dus! En die fotografeer ik graag.

En dus sloeg ik me half september door alle bouwvakkers-grappen heen. Ach, eigenlijk best gezellig: "Hij houdt niet op papier, hoor!", "Is het voor de Playboy?" en "Camera, waar ga je met dat meisje naartoe?". Er werd hard gewerkt; Winkelcentrum Oosterheem was bijna af; de eerste winkels waren zelfs al open.

Half oktober mocht ik op een zonnige ochtend gaan winkelen, ook geen straf! En de schroom die ik toch een beetje voel als ik (voor mij) vreemde mensen zomaar op de foto zet, was snel verdwenen dankzij mijn oudste zoon die even mee mocht met zijn moeder. Zonder problemen stapte hij op mensen af: "Mag ik een foto van u maken?". En wie zegt er nu nee tegen een schattige kleuter? En zo toverde hij een glimlach op de gezichten van het winkelende publiek, die ik dankbaar gebruikte voor Corio.

Wil je meer informatie over zakelijke foto's (mijn zoon gaat verder nooit mee)? Of nieuwe profielfoto's? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl.


Na de opening:
www.mariekezwartscholten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten